Amb l’article d’opinió “Miradas que hielan el alma”.

El treball “Miradas que hielan el alma”, de la Nora Akhnichach, alumna de segon de Batxillerat, ha estat reconegut com a finalista en els XII Premis Pernau d’articles d’opinió que convoca l’Ajuntament de Lleida.

En l’article, escrit en castellà, la Nora, en primera persona, expressa la seva por a l’exclusió i a la violència per la seva condició de noia musulmana, alhora que atribueix la islamofòbia i la xenofòbia en general al desconeixement d’una part de la societat. De la mateixa manera, considera que  la dona musulmana és el blanc de la societat occidental, i reivindica respecte i les mateixes oportunitats que mereixen la resta de joves.

La Nora, que ha estat acompanyada de la seva tutora, Maria Calvet,  ha rebut el premi de mans de la Regidora d’Educació, Montse Parra, en el transcurs d’un acte que s’ha celebrat en el Saló de Plens de la Paeria i en què també hi eren presents el Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, i el President a Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rafael Gimena.

Un del membres del Jurat ha destacat el llenguatge força acurat, directe i sincer de “Miradas que hielan el alma. “Un article”, ha subratllat, “que no deixa indiferent”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *