LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

  1. CAL PENSAR EN TOTA L’ESCOLARITAT

Si l’infant comença a P·3 no perdis de vista que esculls escola per a uns quants anys. Tingues en compte les instal·lacions per als més menuts de l’escola (per jugar, per fer la migdiada…) però també l’estil d’ensenyament i els espais per als més grans de l’escola, és on el teu fill passarà més anys!

Les primeres etapes de l’escolaritat són decisives per a la formació de les capacitats bàsiques. De la metodologia que l’escola empri, del tipus de projectes, del grau d’implicació de les famílies en depèn, en bona mesura, l’educació del teu fill.

2. PARLA AMB ALTRES PARES I MARES QUE JA TENEN FILLS ESCOLARITZATS

Demana’ls que t’expliquin què és el que més valoren del centre on va el seu fill, què els va atraure, què els ha sorprès gratament, si hi ha alguna cosa que els desagradi…

Escolta’ls: et poden aportar detalls en els quals tu no has pensat encara!

 3. PARLA AMB LES/ELS MESTRES DE L’ESCOLA

Demana’ls que t’expliquin el que més valoren d’un centre educatiu: et poden donar pistes per formar el teu criteri!

4. MIRA’T LA PÀGINA WEB DE L’ESCOLA

Cada centre acostuma a posar al web aquells projectes o activitats dels quals estan més orgullosos. Amb el que veuràs al web, ja et pots anar fent una idea de quin tipus d’escola es tracta.

T’ajudarà a saber què vols preguntar:

5. VISITA EL CENTRE EDUCATIU

Fixa’t en «el que diuen les parets» de l’escola. Què hi ha penjat i de quina manera et transmeten la vida de l’escola.

Malgrat és normal que et fixis en les instal·lacions i els serveis que ofereix l’escola (menjador, acollida, extraescolars…), és important que t’interessis per:

6. REFLEXIONA I DECIDEIX

Deixa de banda els prejudicis i tingues en compte què consideres important per als teus fills, a nivell acadèmic i de valors educatius, d’estil educatiu i de nombre de nens per aula, sabent que l’escola ideal no existeix.