LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Una experiència vital d’educació ambiental.

Dissabte matí una vuitantena d’alumnes, familiars i professors del col·legi vam tenir l’oportunitat de participar en una activitat promoguda per l’Agenda 21 del col·legi Episcopal que consisteix en una jornada col·lectiva de neteja i educació ambiental entorn al marge dret del riu Segre, a l’alçada de Butsènit.

Durant el matí i repartits en petits grups encapçalats pels monitors de l’Esplai Epis del col·legi vam  arreplegar pneumàtics, plàstics, restes d’obra, rajoles, roba, ferros, etc. La pregunta més estesa entre els companys fou: Com ha arribat això aquí?

La segona part del matí i després d’un ben merescut esmorzar vam continuar amb les tasques de desbrossament i neteja de l’entorn de bardisses, males herbes, canyes… Quina feinada! Sobre tot amb els arbres morts, pesaven molt, però el treball en equip ens va ajudar a traslladar qualsevol tronc.

En acabar la jornada ens havia quedat palès que tot i que cada cop més són més els ciutadans que prenen consciència de la importància de no tirar deixalles al riu, com si aquest fos un abocador, encara és freqüent trobar-n’hi moltes. Tots el residus que es troben a les lleres dels rius poden posar en perill els organismes vius que hi habiten i per aquest motiu és important fer pública la situació i l’estat actual de conservació dels nostres rius i riberes.

Us animem doncs a tenir cura dels nostres rius!

Recull fotogràfic de l’activitat