LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

“Déu ha destinat la terra i tot el que conté
 per a ús de tots els homes i pobles”

 PageLines-Logo-01.png

 

Benvolgudes famílies,

Un dels eixos educatius del Col·legi Episcopal és la formació de la persona tenint en compte els valors humans: “créixer”. Bàsicament ho fem amb l’acompanyament dels infants i joves personalment i en els projectes que impulsen en el grup classe.

Des del departament de tutories volem afavorir el creixement humà tenint en compte l’ideari cristià del nostre centre, promovent la solidaritat i el compromís amb els més febles i necessitats, de casa nostra i d’arreu del món.

Al Nadal ho vam fer patent amb la recollida d’aliments per a la parròquia de Sant Andreu i el Casal Pare Palau (parròquia de Santa Teresina). Cal  esmentar també, l’aportació econòmica que vam fer arribar a Càrites i a les Llars del Seminari del que es va recollir amb la venda dels punts de llibre  de Nadal.

Com cada any, aquest mes de març, ens adherim a la campanya de Mans Unides 2016 per a un projecte del Tercer Món.  Amb l’alumnat treballarem el lema:  Planta-li cara a la fam: sembra. Volem que prenguin consciència que, a la nostra mida, som responsables també de l’eradicació de la fam.

Mans Unides va néixer com a resposta a una crida de la comunitat internacional a unir esforços per acabar amb la fam al món. Malauradament, gairebé seixanta anys després , la lluita ha de continuar doncs encara hi ha 800 milions de persones que passen fam

La nostra tasca com a educadors és contínuament estar sembrant i afavorir que la llavor (alumne) tingui els recursos necessaris  per créixer tot i les dificultats que la vida li posarà. No tots escolliran el mateix camí; entre les moltes possibilitats desitgem que arribin a ser persones dignes i compromeses amb els problemes dels altres.

Des de cada tutoria, s’han programat unes activitats de sensibilització a la campanya i ens hem adherit per col·laborar-hi econòmicament.

També els dies 14 i 18 de març hi haurà una parada de samarretes de Mans Unides a l’entrada principal del Col·legi i al pati d’Infantil, amb diferents talles. L’import de la samarreta és de 7 euros.

Esperem la vostra col·laboració activa en les activitats organitzades des de cada etapa del Col·legi, i entre tots ajudarem a construir un món més humà i més digne.

Aprofito l’avinentesa per saludar-vos atentament,

 

Antonieta Mateus i Gorgues
Directora