LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Velázquez i les Menines

Els i les alumnes de 4t de primària descobreixen un nou artista.

Després de que durant el primer trimestre a l’assignatura d’Educació visual i plàstica els i les alumnes de quart de primària descobrissin el modernisme en la figura del ceramista lleidatà Llobet Busquets, aquest segon trimestre ens hem endinsat en l’art barroc de mans del pintor Diego Velázquez i una de les seves obres més representatives, les Menines.

A partir de la investigació feta pels infants en les sessions d’informàtica, van descobrir la vida d’aquest important artista, la seva obra i la tècnica emprada, reflectint-ho en l’elaboració d’un document de text on hi inseriren també imatges.

En el treball global realitzat, i donat que s’acostava carnestoltes, es va proposar fer una disfressa de Menina i de Velázquez per lluir-la la tarda de la celebració al col·legi. A part, s’ha treballat l’obra de les Menines en diferents tècniques de color, collage, dibuix, volum amb fang…

Després de la realització dels diferents treballs, de ben segur, els nens i les nenes recordaran aquest important artista.

 

PER LLEGIR MÉS...