Logo200

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

I tu què en penses?

Com trenquem els estereotips??

El Muhamadou Sowe de Gàmbia, treballador de Caritas i  l’Estefania Solé advocada del programa d’atenció al fet migratori i de l’equip de sensibilització de Caritas  junt al Rafael Folch, voluntari de l’equip d’atenció al migrant de Càritas d’Alcarràs , han estat explicant les seves experiència i vivències a l’alumnat de Primer  del CFGS d’Integració Social.

Ha estat una conversa molt dinàmica, intensa i motivadora, que ens ha ajudat a obrir la nostra mirada i a conèixer en primer persona situacions ben actuals i complicades com les relacionades amb el fet migratori.

La història personal del Muhamadou ens ha deixat impressionats i ens ha ajudat a trencar tot un seguit d’estereotips entorn a aquesta realitat. Les vivències de L’Estafania i del Rafael ens han ajudat a completar aquest nou punt de vista d’aquest fet tan actual.

A més a més, hem pogut adonar-nos que al nostre voltant hi ha un munt de prejudicis i estereotips en molts d’altres àmbits i situacions. Hem vist un voluntari superactiu amb 82 anys (El Rafael), una advocada jove i compromesa (l’Estefania) i un treballador que ha arribat en pastera al nostre país (El Muhamadou)…

Esperem poder situar-nos més enllà dels estereotips per poder acompanyar des de l’acolliment i el respecte a totes les persones.

PER LLEGIR MÉS...