LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Memorial Hortènsia Alonso

Un greu problema: La violència Masclista.

L’alumnat de primer i segon del CFGS d’Integració Social, vàrem participar a la Jornada sobre Violència Masclista organitzada, a  la Universitat de Lleida.

Millorar l’atenció i el suport a les dones en situació de violència masclista va estar l’eix  central d’aquest memorial.

La jornada ha estat organitzada pel  Centre Dolors Piera d’Igualtat i Promoció de les Dones de la UdL, Creu Roja i el Casal de la Dona de l’Ajuntament de Lleida.

Va estar una bona oportunitat per obtenir més informació entorn a aquest tema tant important i poder reflexionar sobre les aportacions de grans especialistes com:

La professora de psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Leonor Cantera, que a la conferència inaugural va donar moltes pistes per relacionar-nos amb les dones víctimes de la violència masclista.

I les participants a  la taula redona de “Reflexions entorn de la victimització secundària de les dones en situació de violència masclista en els diferents àmbits professionals”( justícia, sanitat, mitjans de comunicació, actuació policial i atenció sociolaboral). Entre les participants, volem destacar a la magistrada del Jutjat número 2 de Violència sobre la Dona de Barcelona, Francisca Verdejo, amb molta experiència en aquest àmbit que ens va oferir dades i reflexions a tenir en compte.

PER LLEGIR MÉS...