LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Crèdit de Síntesi 3r d’ESO: Lleida, ciutat de futur

Durant una intensa setmana, hem estat descobrint com la nostra ciutat, Lleida, es projecta cap al futur des de diferents àmbits de treball que ens han mostrat els eixos de desenvolupament de la ciutat.

El primer dia, acompanyats del sr. Lluís Sanmartí, vam descobrir l’IMAC i ens presentaren tota l’activitat cultural que hi ha a Lleida.

En una segona jornada vam conèixer el Parc Científic i Tecnològic on ens van ensenyar les instal·lacions dedicades a la investigació i a la recerca.

L’endemà vam visitar l’Escola Politècnica Superior i vam participar en un taller amb un giroscopi i també vam descobrir la criptografia.

Dins de l’àmbit artístic i musical vam visitar els Bucs d’Assaig on vam gaudir d’unes instal·lacions molt adaptades a les necessitats del jovent. El centre de La Palma ens obrí les portes per presentar-nos la seva Agenda Jove.

Vam conèixer l’evolució de l’esport en unes instal·lacions modernes i adap-tades a les noves necessitats de la societat actual.

Les noves vies de comunicació de la ciutat i el creixement urbanístic han estat un fet importantíssim pel desenvolupament de la ciutat i ho vam treba-llar dins l’àmbit social.

En relació amb la literatura, varem fer una ruta pels diferents carrers que reben el nom d’autors lleidatans i vam recitar poemes mentre un company ens filmava.

Ens vam endinsar dins el taller de restauració del Museu Diocesà on ens mostraren les diferents tècniques de treball segons la peça que s’ha de res-taurar.

En conclusió, aquest crèdit de síntesi ha estat una eina de recerca i enri-quiment per tal d’aprofundir en els nostres coneixements i curiositats en relació a la nostra ciutat.

PER LLEGIR MÉS...