LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Cicles Formatius d’Educació Infantil visita el Lab 0-6 de la Universitat de Vic / Fundació Universitària del Bages.

Visitem al centre de descoberta, recerca i documentació per a l’educació científica a les primeres edats.

Té sentit parlar de ciència a les primeres edats? Quin ha de ser el paper de l’adult al costat d’un infant que investiga? Com afavorir el seu interès per entendre con funciona el món? Aquestes i altres preguntes van trobar la seva resposta en la visita que l’alumnat de 1r i de 2n del cicle formatiu de grau superior d’educació infantil van realitzar a la Facultat de Ciències Socials de Manresa (Universitat de Vic).

Al matí vam participar en el taller “Inside the box” en el qual els professors de la universitat Gabriel Lemkow i Loli Vazquez van posar a prova la nostra capacitat d’observar, comparar, investigar, fer hipòtesis, compartir descobertes i reflexionar al voltant del significat de la paraula ciència.

Després de dinar, vam tenir l’oportunitat de fer una visita al Laboratori 0 – 6 acompanyats de la principal impulsora d’aquest projecte, la professora Montse Pedreira.

En aquest espai els infants tenen al seu abast múltiples propostes i oportunitats d’experimentació que poden escollir lliurement aconseguint així:

.- Acostar el coneixement científic a les primeres edats.

.- Estimular la curiositat natural dels infants i incentivar la seva intervenció sobre la realitat.

.- Movilitzar els conceptes de diferents àmbits temàtics : éssers vius, so, llum, propietats dels materials, magnetisme, velocitat i pes …

.- Promoure processos d’aprenentatge com la classificació, l’ordenació, l’ús d’instruments i tècniques diferents.

.- Treballa les actituds com són el respecte als materials, l’iniciativa en l’acció i el plantejament de solucions creatives.

A més de poder visitar i explorar aquest espai de ciència, també vam tenir l’oportunitat de conèixer el què i el per què de la proposta pedagògica del laboratori i reflexionar sobre la seva fonamentació teòrica.

Una jornada de formació molt enriquidora per als futurs educadors i educadores que actualment s’estan formant en el nostre centre.

PER LLEGIR MÉS...