LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Fem sabó, en safates de plàstic reciclat, reutilitzant l’oli brut que hem portat de casa.

Sent l’Eco.

Quan es tracta de reciclar, gairebé tots estem conscienciats a separar el paper, plàstic, vidre, orgànic… però poques vegades tenim en compte productes com l’oli usat.

L’oli rebutjat és nefast per a la naturalesa, sobretot per al medi ambient aquàtic. Des del col·legi Episcopal, i posant en valor el nostre lema: Sent L’Eco, hem preguntat als nens i nenes de quart de primària què podríem fer amb l’oli que usem a casa, ja que normalment n’utilitzem una gran quantitat per cuinar i, en molts casos, no acaba sent reciclat correctament. Hem començat amb un debat-reflexió sobre la importància de separar l’oli usat i de no llençar-lo per l’aigüera, fent èmfasis en la contaminació de l’aigua i el paper de les depuradores. Igualment, es posa atenció en els beneficis del reciclatge de l’oli usat, com l’elaboració de sabó.

Aquest debat ha permès a l’alumnat reflexionar sobre: com es gestionen els residus a casa seva, a l’escola o a altres indrets que ells freqüenten, valorar el reciclatge i donar exemples concrets de pràctiques habituals. D’aquesta manera, l’alumnat també fa un important paper de transmissors de la importància de la separació i el reciclatge a les seves famílies.

Treballant amb molta cura i sota la vigilància extrema, al laboratori de l’escola han conegut la sosa càustica com a producte químic i han comprovat els efectes de la seva barreja amb aigua i juntament amb l’oli brut hem aconseguit fer sabó emmotllant-lo en safates de plàstic reutilitzades.

PER LLEGIR MÉS...