LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

SERVEIS

Aules d’informàtica

i08 El Col·legi disposa de cinc aules d’informàtica totalment equipades i amb connexió constant a la xarxa. A més, progressivament el centre incorpora nous recursos TIC en cadascuna de les aules. Tots els alumnes usuaris del Col·legi disposen d’un codi d’accés i d’una adreça electrònica pròpia que els permet el treball quotidià.

Piscina i pavelló poliesportiu

departaments_001 D’acord i en la línia del Col·legi Episcopal, la piscina i el pavelló poliesportiu, integrats dins del Departament d’Educació Física, esdevenen instruments al servei de la formació de persones íntegres, més independents, més segures i més autònomes dins i a través del mitjà aquàtic. D’aquesta manera, pel que fa a la instal·lació de la piscina i amb l’experiència que proporciona els anys, s’han incrementat els horaris per al bany lliure i s´ofereix un gran ventall d’activitats adreçades tant als nens com als adults, amb una especial atenció a la docència que és la nostra principal i primordial raó de ser. La piscina disposa d’un equip de professionals, docents i no docents, que mira de forjar dia a dia una bona sintonia amb tots i cadascun dels usuaris.

Laboratoris de Ciències i de Física i Química

El Col·legi disposa de dos laboratoris, un de Ciències i l’altre de Física i Química, dotats de tots els recursos necessaris per tal que l’alumne pugui endinsar-se fàcilment, mitjançant l’experimentació, en la comprensió de les lleis naturals i científiques que regeixen bona part de la nostra vida.

Biblioteca

biblioteca_001 La biblioteca del Col·legi, immersa en un ambiciós pla de renovació, ha de constituir el nucli de lectura i documentació, en tant que tasques de suport al procés d’ensenyament-aprenentatge, al servei d’alumnes i professors. La biblioteca roman oberta en horari ininterromput des de les 8 del matí fins a dos quarts de vuit del vespre. Serveis. La formació més enllà de les aules

Activitats extraescolars

Qualsevol institució educativa que vol incidir en la formació integral dels seus alumnes, com és el cas del Col·legi Episcopal, ha de contemplar l’oferta extraescolar com un valuós complement pedagògic al servei dels alumnes i de les seves famílies. No en va, cada cop són més el alumnes que participen en l’àmplia oferta educativa, cultural i recreativa desenvolupada fora de l’horari escolar. La importància que tenen aquestes activitats per a la formació de l’alumne són evidents ja que esdevenen el marc idoni per aprofundir en l’adquisició de diversos hàbits i la vivència de valors que reforcen sòlidament el treball realitzat a l’escola.

Esport escolar

L’esport escolar al Col·legi Episcopal ha estat, des de sempre, un dels seus trets diferencials, en tant que activitat que ha integrat l’educació dels nostres alumnes. La convivència pròpia de l’esport ha derivat, en la majoria dels casos, en una amistat sòlida al llarg dels anys que s’ha fet extensiva, també, a les famílies que ens acompanyen en les competicions de cap de setmana.

Esplai Epis, Colònies d’estiu i Parc de Nadal

compromis_003 El temps de lleure és un espai ideal per aprofundir, des de la diversió i l’entreteniment, en la formació integral i no acadèmica de l’individu. És per això que ara fa més de vint-i-cinc anys el Col·legi Episcopal va crear, des del compromís amb els seus alumnes, un espai que aglutinés un conjunt d’activitats sorgides dels joves i adreçades als seus alumnes. Les activitats es duen a terme en cap de setmana i en els períodes de vacances d’estiu (colònies) i de Nadal (Parc de Nadal).

Escola d’estiu

El Col·legi entén la necessitat de moltes famílies que difícilment poden conciliar els horaris laborals de mares i pares amb les jornades estiuenques dels fills. Des del compromís responsable amb el conjunt de les famílies, el Col·legi, mitjançant l’Escola d’Estiu, estén la seva activitat formativa no pròpiament acadèmica als mesos d’estiu, des de l’1 de juliol i fins a l’inici de curs. No obstant això, el Col·legi també assumeix la necessitat –no sempre manifesta– de l’alumne de desconnexió amb l’espai físic de l’escola i no permet, en cap cas, la inscripció d’aquest en totes les quinzenes de l’Escola d’estiu.

El treball conjunt amb les famílies

Programa Família Escola Acció Compartida (FEAC)

Des del Col·legi Episcopal s’ofereix uns espais de debat i diàleg entre pares i mares a propòsit de temes que incideixen en l’educació dels fills. Els pares, al llarg de cinc trobades en diferents moments del curs, i aplegats en funció de les edats dels seus fills, exposen i contrasten diferents criteris i punts de vista que determinen el procés educatiu, al marge de l’escola. Diferents professors del Col·legi intervenen com a moderadors i conductors d’aquests debats. menjador_001

Altres serveis

  • Servei de guarda i cura
  • Ludoteca
  • Menjador amb cuina pròpia