LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Mai és massa tard per tornar a començar!!

Com aconseguir la millora dels drets i de la qualitat de vida de les persones amb problemes de drogodependències?

Avui, l’alumnat d’Integració Social, hem conegut una nova entitat que treballa amb i per persones en risc d’exclusió social: Agrupa’t

Aquesta  associació és una agrupació de Persones entorn les Addiccions als Tòxics  que va sorgir d’un grup de professionals de l’àmbit de la salut comunitària i l’atenció a la drogodependència, i usuaris de drogues. Vol ser  un espai on les persones afectades puguin participar-hi, integrar-se i trencar amb la marginalitat, tot millorant la seva vida en els àmbits laborals, sanitaris i d’habitatge. Realitzen moltes activitats, tallers, acompanyaments… i intenten que puguin ser realitzades conjuntament amb d’altres entitats de l’entorn proper. També disposen  d’una empresa d’inserció: SEMAIHA , des d’on realitzen diverses tasques com neteges, pintura i petites mudances.

Ens han visitat la Laura i el Rubén, dos professionals de l’entitat, i el Jesús (actualment  és membre de la junta de l’entitat i un referent per altres persones que s’atansen a Agrupa’t), al qui volem agrair la seva valentia en parlar-nos en primera persona, de la seva experiència.

Ha estat una xerrada molt interessant i a molts ens agradaria poder fer les pràctiques del cicle en aquesta entitat.

PER LLEGIR MÉS...