LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

“Volem fer visibles els invisibles, com va fer Jesús”.

Participem de la Trobada Intercol·legial de les escoles cristianes de la Diòcesi.

Més de 170 alumnes de deu escoles cristianes del Bisbat de Lleida, van participar el divendres 1 d’abril en la trobada Intercentres, en la que van redactar un manifest sobre els valors a desenvolupar per a promoure una societat acollidora. Al costat del monument al Liceu Escolar els alumnes de sisè de primària i de primer d’ESO van fer dibuixos a terra sobre els valors que han treballat durant setmanes amb l’ajuda de la Paràbola del Bon Samarità com a referent d’una cultura i d’una ètica de l’acollida. Els escolars han treballat l’acollida en un context d’exclusió com el que estan vivint infants i famílies refugiades que fugen de la guerra i de la misèria a les portes d’Europa, sense poder-hi entrar.

Sota el lema de la trobada ‘Acollidors: A…A…A… I tu què?’ (A d’Acollir, A d’Acceptar, A d’Ajudar)’ els escolars van reflexionar sobre valors com: Escoltar, Donar, Acompanyar, Dialogar, Compartir, Estimar, Aturar-se, Servir, Apropar-se i Confiar.

Al manifest final els escolars es van comprometre a “escoltar i ajudar a aquells que més ho necessiten”. Van destacar que “creiem que estar en un col·legi és un privilegi” i per això es van comprometre a “ser receptius i atents a les persones que se senten soles, les que necessiten ajuda”. Tanmateix van recordar que “avui en dia sovint oblidem que dialogar suposa escoltar l’altre”. En relació amb el món que els envolta els escolars van manifestar que “veiem persones del nostre entorn que necessiten ajuda perquè se senten marginades” i van comprometre’s “a no mostrar-se indiferents, no passar de llarg”.

També van concloure que “veiem molta gent que necessita ajuda (refugiats, pobres) i volem fer visibles als invisibles tal com ho va fer Jesús”. I per això van apostar per “servir als més febles, vulnerables, a totes aquelles persones que actualment la nostra societat rebutja”. I la forma de fer-ho és “apropar-se” a ells, segons els participants. Per acabar el manifest els escolars van comprometre’s a “rectificar els nostres errors i confiar en Jesús. Ell ens ajudarà a crear un món millor”.

PER LLEGIR MÉS...