COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Sent l'ECO
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Els alumnes de Periodisme de Batxillerat universitaris per un dia. Assistim a la UdL a una classe magistral de Carles Porta

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

El periodista, escriptor i productor denuncia l’increment de la superficialitat i banalitat en els mitjans.

En el marc de la XIII Setmana de la Comunicació de la UdL, Carles Porta ha posat al descobert molts dels draps bruts del periodisme actual. Així, els alumnes de l’assignatura de Periodisme de 2n de Batxillerat del Col·legi hem pogut assistir a una classe magistral fonamentada en una lectura crítica del periodisme, això és “de la informació com a espectacle”.

El productor de la pel·lícula “Segon origen” i autor de llibres de periodisme de recerca,  com ara “Li deien pare” o “Fago”,  a més de reporter en el conflicte dels Balcans, confessà la sensació que està menys informat que abans, ja que, per exemple, “els programes en directe són una posada en escena”, en tant que “la informació i el periodisme han deixat pas a la propaganda”.

Amb la conferència d’avui, els alumnes tanquem un curs farcit d’activitat periodística: hem estat locutors de ràdio, hem visitat Mediapro i TV3, elaborem un diari online, hem practicat el gènere de l’entrevista, hem treballat l’article d’opinió, etcètera. Un conjunt d’aprenentatges que  ens han de guiar en la interpretació i discerniment de la pluja informacional.

PER LLEGIR MÉS...