LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Xerrades als alumnes de 1r del Cicle Superior d’Educació Infantil

Visita de l’Associacio Sindrome de Down i de l’Escola Plançó.

Dintre del mòdul de Desenvolupament Cognitiu estem estudiant les diferents alteracions en el desenvolupament dels infants. Les educadors i educadores d’infantil han de saber detectar les diferents alteracions en el desenvolupament, ja que la seva primerenca intervenció pot ser determinant, i molt positiva per futur del nen/a. Per aquest motiu hem invitat a professionals que ens poden ajudar molt en aquest tema.

El dilluns 25 ens va visitar l’Eva Betsebe psicopedagoga  de l’Associació Síndrome de Down, i ens han explicat com es va crear l’associació i com treballen amb els nens i joves. També ens han explicat les característiques d’aquests nens i joves. S’han centrat especialment en la tasca dels educadors de l’etapa infantil i ens han parlat de l’educació inclusiva. Ens ha remarcat molt la importància de l’actitud del professor, no son 24+1, són 25 nens!!!!!

I el dijous dia 28 han vingut la Marta i la Carol, dos professores de l’Escola  Plançó. Aquesta escola concertada treballa amb nens autistes. Ens han parlat del Trastorn d’Espectre Autista, de les seves característiques i també ens han explicat com treballen a la seva escola. Una de les metodologies que utilitzen és el pictograma, ja que els nens autistes aprenen de manera visual, i ens han ensenyat uns quants.

Ha estat una setmana ben interessant! De segur que tot el que han sentit les servirà molt en el seu futur professional!!

 

PER LLEGIR MÉS...