Logo200

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Projecte artístic a primària

Descobrim Joaquim Sorolla.

El primer contacte que vam tenir els alumnes de sisè amb Joaquim Sorolla va ser en una visita guiada al CaixaForum de Lleida. Allí vam poder conèixer qui va ser, quines són les seves millors obres, quin estil utilitzava, etc.

Després, a l’escola, des de l’àrea de Plàstica, hem treballar un dels seus quadres: “El balandrito”; des de l’àrea d’Informàtica, vam fer la recerca d’informació; un altre dia, un company ens va passar un vídeo (preparat pel seu pare) que ens parlava d’aquest artista i dels seus quadres d’una manera més extensa i completa; finalment, des de l’àrea de Llengua, uns quants alumnes dels tres grups de sisè hem preparat una entrevista a Joaquim Sorolla. Com que per desgràcia ja és mort, hem fet una representació on hi apareix el pintor i la seva família. En aquesta entrevista també hi cobren vida alguns dels seus quadres.

Tot plegat ens dóna, també, suficient material com per poder incloure tot aquest treball en el nostre Projecte de Cicle,  EPIS TV, recentment guardonat amb el premi Baldiri Reixac.

Per a nosaltres ha estat un plaer poder conèixer un dels pintors més importants del nostre país a partir de tota aquesta dinàmica de treball. En guardarem sempre un bonic record.

PER LLEGIR MÉS...