LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Realitats difícils, però amb sortida!!!

Què sabem de la violència masclista?

Aquests dies l’alumnat del CFGS d’Integració estem formant-nos i informant-nos sobre diferents aspectes relacionats amb una realitat difícil, però que malauradament podem trobar molt a prop de nosaltres.

Gràcies a la Cristina Vidal Directora del Servei d’Intervenció Especialitzada de Lleida (SIE) i de l’Adriana i la Senda, psicòloga i Integradora Social de “La dona Samaritana”, hem pogut conèixer una mica més aquesta realitat, intentar posar-nos en la pell d’aquestes dones i els seus fills i filles,  així com conèixer aquests recursos.

En el SIE s’ofereix informació, atenció i recuperació a les dones que han estat o estan en processos de violència masclista, així com els seus fills i filles a càrrec i es potencien els programes específics i integrals de prevenció, assistència i reparació. I La dona Samaritana és una entitat sense ànim de lucre, que treballa acollint dones en situació d’exclusió social i violència de gènere i els seus fills i filles, amb l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques i promoure la seva completa autonomia i inserció dins la societat.

Hem descobert dos recursos molt interessants i necessaris, en els quals es treballa per encoratjar a les dones, de manera que si ho desitgen puguin trobar sortida a les situacions tan difícils en les què es troben.

PER LLEGIR MÉS...