LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Aspectes importants sobre l’alimentació dels més petits!!

Sembla fàcil, però quantes coses cal tenir en compte!!!

L’alumnat de primer del CFGS d’Educació Infantil, com a complement a les classes d’autonomia i salut, anem tenint diferents visites que ens ampliem els aspectes que treballem a les classes, des de l’experiència i pràctica directa d’alguns especialistes.

En aquesta ocasió com estem parlant sobre l’alimentació, hem tingut tres xerrades  molt interessants.

Primer ens van visitar  la Núria Camats i la Loli Felipe , Nutricionista i delegada de l’Associació de Celíacs de Catalunya a Lleida que ens van explicar què és la celiaquia, quins símptomes ens poden alertar d’aquesta intolerància alimentària, quins aliments es poden menjar…. i el més important ens han donat orientacions per tal que en la nostra tasca com educadores i educadors, tinguem en compte com poden participar els infants celíacs en les activitats relacionades amb aliments (Celebracions, tallers, aniversaris, esmorzars…). De manera que tothom pugui participar i se senti inclòs.

Posteriorment hem visitat la cuina del nostre col·legi, on la Raquel, la cuinera del col·legi i encarregada de preparar el dinar dels infants, ens ha explicat de manera pràctica quins ingredients fan servir (sempre el més fresos  i naturals possible), com es fa, com la dietista dóna les orientacions  i recomanacions per fer els menús, i altres aspectes que hem de tenir en compte (per exemple com es tenen en compte les al•lèrgies i intoleràncies dels infants, com es coordina amb les tutores de la llar, com es respecta el ritme de cada infant en la introducció dels aliments.

I per acabar, un altre tema molt relacionat, i molt important, com és la higiene dental. Gràcies a especialistes d’un centre odontològic, hem pogut aprofundir en com realitzar la higiene dental de manera correcta, com poder ensenyar aquest hàbit als infants, i plantejar-nos si nosaltres com adults tenim en compte tot el que ens han explicat. Realment ha estat una sessió pràctica i molt interessant.

Volem agrair  les seves aportacions en la nostra formació.

PER LLEGIR MÉS...