LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Experimentem amb pintura

Utilitzem tècniques diferents.

Els nens i nenes són creatius i és important mantenir la seva creativitat intacta. Hi ha moltes maneres de donar-los eines per desenvolupar-la, una d’elles és la pintura.

A través de la pintura els nens descobreixen un món ple de colors, formes, traços i simbolitzen sentiments i experiències. La pintura estimula la comunicació, la creativitat, la sensibilitat i augmenta la capacitat de concentració i expressió dels nens, ajudant a disminuir l’ansietat.

A través d’un pinzell o alguna altra eina els nens expressen les seves inquietuds i emocions, es tranquil·litzen i calmen. Al mateix temps desenvolupen els seus gustos i perfil artístics. També millora la seva orientació espacial i els facilita el descobriment de textures, colors…

A nivell emocional, pintar els produeix una gran satisfacció i els reforça l’autoestima.

En l’àrea d’educació visual i plàstica, els nens i nenes de tercer de primària han començat aquest segon trimestre experimentant amb pintura a través de diverses tècniques: bufar, raspar, centrifugar i  crear simetries. Han quedat ben sorpresos dels resultats que han obtingut!

A més de treballar els continguts de l’àrea, hem potenciat l’autonomia del treball i l’organització, ja que, dins l’aula hem treballat per racons i els infants han anat passant per tots, per tal d’experimentar amb totes les tècniques. Valorem molt positivament el resultat de l’activitat.

PER LLEGIR MÉS...