LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Visita al centre de descoberta, recerca i documentació per a l’educació científica a les primeres edats

Cicles Formatius d’Educació Infantil visita el Lab 0­­_6  de la Universitat de Vic / Fundació Universitària del Bages.

Té sentit parlar de ciència a les primeres edats? Quin ha de ser el paper de l’adult al costat d’un infant que investiga? Com afavorir el seu interès per entendre con funciona el món? Aquestes i altres preguntes van trobar la seva resposta en la visita que l’alumnat de 1r i de 2n del cicle formatiu de grau superior d’educació infantil van realitzar a la Facultat de Ciències Socials de Manresa (Universitat de Vic).

A més de participar en el taller  “La creativitat a l’aula”, el qual va posar a prova la nostra capacitat de crear i d’innovar, vam poder fer una visita al Lab 0_6. En aquest espai, els infants tenen al seu abast múltiples propostes i oportunitats d’experimentació que poden escollir lliurement aconseguint així:

.- Acostar el coneixement científic a les primeres edats.

.- Estimular la curiositat natural dels infants i incentivar la seva intervenció sobre la realitat.

.- Movilitzar els conceptes de diferents àmbits temàtics : éssers vius, so, llum, propietats dels materials, magnetisme, velocitat i pes …

.- Promoure processos d’aprenentatge com la classificació, l’ordenació, l’ús d’instruments i tècniques diferents.

.- Treballa també les actituds com són el respecte als materials, l’iniciativa en l’acció i el plantejament de solucions creatives.

A més de poder visitar i explorar aquest espai de ciència, també vam tenir l’oportunitat de conèixer el què i el per què de la proposta pedagògica del laboratori i reflexionar sobre la seva fonamentació teòrica.

Un matí de formació molt enriquidor per als futurs educadors i educadores que actualment s’està formant en el nostre centre.

PER LLEGIR MÉS...