LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Ens deixem amarar pel món medieval

Els alumnes de 6è visitem Montblanc.

El passat divendres 3 de març els i les alumnes de 6è de primària vàrem realitzar una sortida a Montblanc per tal de conèixer de primera mà el món medieval. Després de veure’n les principals característiques a l’aula, res millor que consolidar els coneixements fora d’ella amb la visita a una vila que conserva un bon patrimoni medieval.

Així, mentre ens relacionàvem respectuosament amb l’entorn i amb els companys en un marc diferent de l’habitual, vàrem descobrir els principals conceptes del món medieval a través del ric exemple patrimonial de  Montblanc, gaudint del seu patrimoni cultural.

Sortirem de la plaça de Sant Francesc després de repartir els diferents personatges medievals entre tots nosaltres. Acompanyats en tot moment dels guies de Montblanc, visitàrem les muralles, ben conservades gràcies a que durant força anys, i encara algunes torres avui en dia, varen ser habitades per gent del poble. Seguírem pel carrer major cap a l’església de Santa Maria la Major, d’estil gòtic i d’una sola planta, acabada ràpidament per culpa de la pesta, que reduí a la meitat la població de llavors.  Finalment, després de visitar el mercadal, vàrem fer cap a l’església de Sant Miquel, barreja d’estils i on el rei presidia les corts quan es celebraven a Montblanc.

Una sortida rodona que, tot i que en algun moment el temps ens feu la guitza, va servir per conèixer una mica més Montblanc i veure’n reflectits els trets medievals més característics.

PER LLEGIR MÉS...