COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Sent l'ECO
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Fem classe a la UdL: les Humanitats, un futur ben obert

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

 II Setmana de Letras Hispánicas.

Alumnes de primer i segon Batxillerat, majoritàriament d’Humanitats, hem participat entre el 20 i 26 d’abril, en la II Setmana de Letras Hispánicas organitzada per la Universitat de Lleida. Així, hem pogut ocupar seients i classes de l’edifici del Rectorat i escoltar classes magistrals que giraven entorn de la capitalitat editorial de Barcelona, l’herència d’Ovidi a la literatura espanyola o l’empremta de la poesia francesa de finals del segle XIX en la poesia espanyola del segle XX. D’entre el conjunt de xerrades, destacà la pronunciada per la professora de la Universitat del País Basc, Emiliana Ramos, “El castellano primitivo: los sencillos orígenes del español”, en què hi vam participar la totalitat d’alumnes de 2n de Batxillerat i on vam descobrir que els orígens del castellà es localitzen al Monestir de Valpuesta, entre Burgos i Àlava, a cavall dels segles IX i X. La darrera de les convocatòries va consistir en una taula rodona on es van presentar algunes de les sortides professionals vinculades als estudis de lletres. Sens dubte, hem pogut gaudir d’un primer contacte molt directe amb la universitat i valorar de primera mà alguns dels missatges o discursos que rebrem a partir del curs vinent.

PER LLEGIR MÉS...