LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Trencaments en les trajectòries de Vida

Compromís vers les persones.

L’alumnat de primer del CFGS d’integració hem anat a fer les primeres visites relacionades amb diferents situacions de trencament que podem trobar en la nostra societat .

La primera ha estat a les Llars del Seminari. En aquesta visita hem pogut conèixer el projecte de les Llars, els seus orígens, la filosofia del projecte, la tasca que fan els voluntaris Especialment interessant  ha estat conèixer en primera persona l’experiència d’una família que viu en una d’aquestes llars i que han volgut compartir amb nosaltres una estona.

L’alberg-menjador  Jericó també ens ha obert les seves portes per poder conèixer la tasca que fa, oferint Atenció a les persones desprotegides de la ciutat de Lleida, a les persones sense sostre. Pedro, el director de l’alberg, ens va resumir de la següent manera el treball que es fa a l’alberg: “Aquí oferim

a les persones que més ho necessiten un plat, un llit i un acompanyament.”

I per acabar vam visitar el Centre Obert de la Fundació Arrels- Sant Ignasi, que treballa per les persones sense llar i amb d’altres problemàtiques afegides com les addiccions. La seva tasca  pretén l’acostament a aquestes persones amb la finalitat d’afavorir la seva reinserció social.

Per acabar de conèixer  altres  situacions de ruptura,  també hem pogut assistir a la xerrada de la Sra. Margarida Llop, pedagoga al centre penitenciari de Ponent, a través de la qual ens ha situat en la realitat de la Presó. I ens hem adonat de la importància del treball fet per la reinserció.

Han estat  experiències impactants, que en has ajudat a descobrir realitats que no coneixíem i la gran tasca que s’està realitzant des d’elles.  Hem pogut  conèixer diferents  oportunitats d’acollir i  col•laborar amb les persones, destacant  la gran implicació de professionals i voluntaris en la seva tasca d’acompanyament!! Esperem poder fer-ho nosaltres ben aviat.

PER LLEGIR MÉS...