COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Sent l'ECO
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Fem Dissabte!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Un centenar d’alumnes, familiars i professors del Col·legi Episcopal hi participen.

El Fem Dissabte! és una jornada coordinada de neteja de trams de riu en tota Catalunya per tal d’extreure la brossa i els residus que es troben acumulats en la ribera. Aquesta activitat es duu a terme des de l’any 2007 i ha tingut en cada edició més i més participació. L’any 2010 van implicar-se més de 33 municipis d’arreu de Catalunya i l’any 2011 es va superar el miler de voluntaris i voluntàries.

El Fem Dissabte! pretén:

•Fer pública la situació i l’estat de conservació dels rius i riberes sobre els que s’actua.

•Fomentar la consciència ciutadana respecte la conservació dels rius i els entorns fluvials.

•Netejar i condicionar els entorns naturals en els que s’actua.

El Fem Dissabte! té un important impacte mediàtic als mitjans de comunicació i serveix per fer evident la important xarxa ciutadana i d’ajuntaments disposats a treballar per assolir uns rius en bon estat de conservació. Des del col·legi Episcopal, i com a iniciativa de l’Agenda 21, hem organitzat una jornada col·lectiva de neteja i educació ambiental entorn al marge dret del riu Segre a l’alçada de Butsènit. Durant el matí i repartits en petits grups, els joves, encapçalats pels monitors de l’Esplai Epis del col·legi han arreplegat pneumàtics, plàstics, restes d’obra, rajoles, roba, ferros, etc. Tot i que cada vegada són més els ciutadans que han pres consciència de la importància de no tirar deixalles al riu com si aquest fos un abocador, encara és freqüent trobar-n’hi moltes. Tots els residus que es troben a les lleres dels rius poden posar en perill els organismes vius que hi habiten i per aquest motiu és important fer pública la situació i l’estat actual de conservació dels nostres rius i riberes.

PER LLEGIR MÉS...