COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Contes revoltats i… teatre!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Els cursos de 4t de primària fan teatre, tot representat unes obres pensades, escrites i executades per ells mateixos.

L’alumnat de 4t de primària, aquest segon trimestre, hem treballat minuciosament la poesia, arribant a editar fins i tot un llibre amb els nostres poemes. Aquest fet ens ha donat peu a treballar els rodolins que juntament amb la lectura de contes populars: la Blancaneus, la Ventafocs o la mateixa llegenda de St. Jordi… ha estat el punt de partida del nostre projecte.

En aquest projecte, partint dels contes, vam analitzar fils argumentals, rols, finals… i vam entendre què eren els estereotips. A partir d’aquí es va obrir un debat a l’aula del per què, del com i tot plegat va derivar en una extrapolació de tots els arguments a realitats properes i situacions viscudes pels nens i nenes. “Els contes revoltats” de Roal Dalh visionat a l’Animac també ens va recolzar en l’entesa dels conceptes que havíem de treballar.

Arribats a aquest punt ja teníem prou informació per llançar-nos a pensar i escriure el nostre text teatral, la nostra pròpia història de Sant Jordi. Ho duguérem a terme en petits grups, per tal d’afavorir l’èxit col·lectiu. Així vàrem dissenyar les característiques dels personatges, vàrem pensar la història, escriure els diàlegs tot fent rodolins, repartir els papers i el text per acabar fent esbossos i creant les disfresses. Ha estat doncs un treball des de diferents àrees que ha motivat especialment als nens i nenes.

Des d’una primera reflexió s’ha anat treballant per arribar a la representació teatral final on, les tres classes de 4t, han demostrat que des d’una idea inicial es pot arribar a construir tres històries ben diferents però alhora tant semblants en l’essència. Un treball ric i profitós que ha deixat molt bon sabor a tothom. Les obres van ser tot un èxit i ens va agradar poder-les compartir amb les famílies!

PER LLEGIR MÉS...