LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Contes revoltats i… teatre!

Els cursos de 4t de primària fan teatre, tot representat unes obres pensades, escrites i executades per ells mateixos.

L’alumnat de 4t de primària, aquest segon trimestre, hem treballat minuciosament la poesia, arribant a editar fins i tot un llibre amb els nostres poemes. Aquest fet ens ha donat peu a treballar els rodolins que juntament amb la lectura de contes populars: la Blancaneus, la Ventafocs o la mateixa llegenda de St. Jordi… ha estat el punt de partida del nostre projecte.

En aquest projecte, partint dels contes, vam analitzar fils argumentals, rols, finals… i vam entendre què eren els estereotips. A partir d’aquí es va obrir un debat a l’aula del per què, del com i tot plegat va derivar en una extrapolació de tots els arguments a realitats properes i situacions viscudes pels nens i nenes. “Els contes revoltats” de Roal Dalh visionat a l’Animac també ens va recolzar en l’entesa dels conceptes que havíem de treballar.

Arribats a aquest punt ja teníem prou informació per llançar-nos a pensar i escriure el nostre text teatral, la nostra pròpia història de Sant Jordi. Ho duguérem a terme en petits grups, per tal d’afavorir l’èxit col·lectiu. Així vàrem dissenyar les característiques dels personatges, vàrem pensar la història, escriure els diàlegs tot fent rodolins, repartir els papers i el text per acabar fent esbossos i creant les disfresses. Ha estat doncs un treball des de diferents àrees que ha motivat especialment als nens i nenes.

Des d’una primera reflexió s’ha anat treballant per arribar a la representació teatral final on, les tres classes de 4t, han demostrat que des d’una idea inicial es pot arribar a construir tres històries ben diferents però alhora tant semblants en l’essència. Un treball ric i profitós que ha deixat molt bon sabor a tothom. Les obres van ser tot un èxit i ens va agradar poder-les compartir amb les famílies!

PER LLEGIR MÉS...