COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Sent l'ECO
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Avui fa un any d’Osnabrück

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Un dia com avui, les nostres alumnes de Cicles: Àurea i Ioana començaven les pràctiques a Alemanya.

Avui, 27 de Maig fa un any que la Ioana i l’Àurea, alumnes de cicle de grau superior de la nostra escola van partir carregades d’emocions cap a Osnabrück, ciutat del nord d’Alemanya on realitzarien les pràctiques d’empresa durant  dos mesos.  Les paraules de la Ioana i l’Aurea  a dia d’avui son que “Un any després aquesta experiència ens ha fet madurar. Conèixer una cultura diferent i el fet de tenir la família lluny et fa veure les coses des d’un altre punt de vista”. Aquestes idees i pensaments recorden a unes paraules de Paulho Coelho, autor del peregrino de Compostela que diuen: “Mai podràs arribar allà a on vols anar si et quedes tot el temps en el mateix lloc”. Interpretant aquestes paraules, l’equip de professors de cicles coneix els beneficis de sortir de la zona de confort i instiga els alumnes a sortir d’ella perquè el desenvolupament personal i professional que assoliran els ajudarà a continuar enriquint-se al llarg de tota la seva vida.

L’Àurea i la Ioana van viure un seguit d’emocions tot just van decidir que farien el període de pràctiques al nord d’Europa. Por davant el desconegut, incertesa amb les persones amb les que conviurien, por a no saber comunicar-te en llengua alemanya, eren aspectes que elles ens feien arribar. L’acompanyament abans de l’experiència per resoldre aquests neguits que ambdues alumnes presentaven va ser-hi molt present. Des del gener van rebre classes d’Alemany amb un professor nadiu i les van aprofitar al màxim, ja que la valoració des de les diferents empreses on van fer les pràctiques va ser molt positiva. Una vegada allà, l’Àurea i la Ioana van posar en pràctica les seves capacitats i habilitats, amb les que van quedar sorpreses. Sovint, quan ens movem en entorns desconeguts coneixem aspectes nous sobre nosaltres mateixos i elles així ho van experimentar. En una de les visites que un dels professors  va poder fer a Bad-Essen, poble on la Ioana va fer les pràctiques, es va poder transmetre la satisfacció davant l’experiència i la transformació personal que elles afirmaven haver experimentat.

Ara, un any després, l’Àurea i la Ioana de ben segur tornarien a  viure aquesta experiència però el temps passa i no es pot fer enrere: nous viatges, noves oportunitats i nous camins per explorar continuaran apareixent en un futur.  Aquest any, els alumnes: Sara Monotliu d’Administració i finances i el Vlad Hotopan del cicle superior d’elèctrics també realitzaran les pràctiques a Osnabrück. Us desitgem bon viatge i experiències genials.

PER LLEGIR MÉS...