COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Sent l'ECO
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Projecte de recerca científic

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Treballem al laboratori utilitzant tècniques de microbiologia.

Els alumnes de 4t ESO hem fet del laboratori de Química un espai on practicar amb tècniques de microbiologia, tot aplicant el mètode científic.

A partir de l’observació d’una simptomatologia en una determinada població, ens vam qüestionar per què s’estava produint. A continuació vam fer recerca d’informació per saber si hi havia coneixements al voltant de la qüestió plantejada. Tot seguit vam plantejar una hipòtesi que intentava explicar, de manera fonamentada, l’observació realitzada. Seguidament vam posar a prova la hipòtesi a partir del disseny d’un experiment (creació d’un medi de cultiu i d’un banc de dilucions, sembra en el medi de cultiu, tinció gram, observació en el microscopi i elaboració d’antibiogrames). Un cop finalitzada la fase experimental, vam analitzar els resultats obtinguts i vam extreure conclusions per analitzar si la nostra hipòtesi era vertadera o falsa. Finalment vam comunicar els resultats obtinguts, amb l’entrega d’un informe tècnic i amb una exposició oral de tot el procés realitzat.

Tot seguit us fem arribar un recull fotogràfic que intenta explicar els passos que vam seguir en el nostre projecte de recerca científic. Esperem que us agradin.

PER LLEGIR MÉS...