LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

“Coro Safari”, a Lleida i al nostre Col·legi

Cantem junts amb “Coro Safari” a l’Auditori.

A través de la música, com a expressió artística que és, es transmeten emocions i sentiments, a la vegada que constitueix un idioma universal de comunicació mitjançant el qual podem apropar-nos també a les diferents realitats que conformen el nostre món, un món ple de contrastos, certament. Això és el que ens ha evidenciat la visita un any més dels membres de “Coro Safari”, un grup de nens i nenes ugandesos que conviuen en una escola-orfanat, i als quals hem tingut la satisfacció d’acollir al nostre centre i compartir amb ells  música, ritme i experiències.

Els alumnes de sisè han tingut l’honor, a més, de ser directament partíceps del seu Projecte a través del concert ofert a l’Auditori de Lleida el passat dia 30 d’octubre, amb la presència del Sr. Bisbe. Van interpretar junts la cançó “Quan tot s’enlaira”, un cant a la solidaritat. Ha estat gratificant comprovar la  transparència, humilitat, il·lusió i esperança que desprenen. Malgrat la seva infància difícil i adversa, és admirable el missatge de gratitud que donen quan veus que saben ser feliços i saben gaudir i valorar  el que tenen i reben, moltes vegades  coses ben senzilles. Aquesta lliçó de vida ens convida, si més no, a reflexionar-hi i tindre present aquestes realitats tan contrastades que conviuen al nostre planeta.

Participar del seu Projecte ens ha omplert una mica més a tots; han valgut la pena els assajos i el temps dedicat a la seva visita.

Com diu Mama Deborah, la “mare” de tots ells, “la música guareix l’ànima i les ferides emocionals no són tan profundes si es deixa cantar el cor”.

Els esperem un altre any.

 

PER LLEGIR MÉS...