LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

60 anys construint la pau

La cultura de la pau són tots els valors i actituds que reflecteixen el respecte per la vida, la dignitat humana i els drets humans, el rebuig de la violència en totes les seves formes i el compromís als principis de llibertat, justícia, solidaritat i tolerància.

I tot i que es tracta d’una educació permanent, al nostre centre, vam dedicar un dia a treballar-ho fent diverses activitats a nivell d’aula com a eix vertebrador del treball per la pau, per fomentar la convivència, la cooperació, l’amistat, la responsabilitat i el diàleg…

Durant la setmana, els/les alumnes de Primària van treballar en la construcció d’un gran Trencaclosques de la Pau sota el lema “60 anys, construint la pau”. Cada nen/a decorà una peça del trencaclosques amb una paraula, un desig o una frase cèlebre i motivadora.

L’activitat va servir també per fer reflexions i sensibilitzar als nens i nenes sobre el diàleg respectuós per solucionar conflictes.

Aquest treball d’aula es culminà, el mateix 30 de Gener, en el mural conjunt, per part de tots els cursos de primària, amb una enganxada de desitjos i pensaments en forma de peces de trencaclosques. Les cançons, que són sempre una bona eina per treballar valors i fer sentir emocions, van amenitzar els passadissos durant tot el dia.

Els alumnes de cinquè de primària ens van captivar amb el seu rap de la Pau, que pretenia fer pensar a través de la lletra elaborada pels propis nens i nenes sobre el tema de la no violència i la pau arreu del món. La Pau en si sola no és només una paraula, per a nosaltres, la Pau és la IGUALTAT, és el respecte a les DIFERÈNCIES que ens fan únics. És la tolerància a les diferències. És tenir el dret a les mateixes oportunitats. És poder triar qui vols ser i amb qui vols caminar.

PER LLEGIR MÉS...