LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Èxit dels equips del col·legi en la Lliga de debat de Secundària i Batxillerat

Arribem a la fase final de la UdL!!!

L’equip integrat en la seva majoria per alumnes de 4t d’ESO –la Polina, el Víctor, l’Abril, la Laura i la Carlota– va  estar a punt d’endur-se la victòria a la fase local de la Lliga de Debat  de Secundària i Batxillerat que  es va celebrar la setmana del 18 al 22 de febrer passats, a la UdL,  –i que organitza la Xarxa Vives d’Universitats juntament amb la Federació Escola Valenciana–, ja que va perdre molt ajustadament en la final davant de l’equip Claver2.

Els dos equips d’alumnes del Col·legi –el primer dels quals integrat per cinc alumnes de batxillerat: l’Emma,  la Judith, la Itziar, la Lucia i la Valèria– van tenir un paper molt destacat en la fase eliminatòria entre un total de tretze, després de guanyar tres i dos debats respectivament.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. En la present edició el tema era  “Calen les fronteres entre països?”. L’activitat aporta un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular.

Aquesta és una activitat que demana rigor i preparació, a més d’habilitats en l’oratòria, capacitat de resposta i argumentació, concentració, escolta activa, etcètera, i que defineix perfectament allò que és l’alumne i el projecta envers nous reptes. 

PER LLEGIR MÉS...