LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Alexander Calder

Els alumnes de segon treballem el circ de l’Alexander Calder.

És un escultor nord-americà de gran vitalitat i versatilitat, famós pels seus mòbils, considerat com un dels artistes més innovadors i enginyós del segle XX.

Calder va iniciar-se en el camp de l’abstracció, primer com a pintor i després com a escultor.  Va rebre una gran influència d’artistes com Joan Miró, Jean Arp i Piet Mondrian.  Alexander Calder va ser un escultor d´art contemporani molt conegut per les seves escultures i mòbils de ferro i color. Tenia una debilitat: fer figuretes de circ en miniatura. Va crear una veritable carpa de circ amb tot de personatges de circ, que tenia a casa seva i ensenyava  a les visites.

Un cop feta la recerca d’informació a casa, els alumnes de segon van fer en grup diferents treballs separant la seva vida, obres i escultures. Tot seguit van preparar una petita explicació per als alumnes de primer, on mitjançant el treball cooperatiu i l’expressió oral, donem sentit i reforcem els conceptes treballats a classe conjuntament.  

Desprès d’una gran tasca feta amb tot el treball previ, ens vam endinsar en l’aventura de crear el nostre propi circ amb materials reciclats, capses, papers, escuradents, taps de suro i plastilina. Els alumnes han viscut aquest autor d’una manera molt  més pròxima, on han vist que tenen al seu abast els recursos necessaris per poder crear i ser uns grans artistes.

 

PER LLEGIR MÉS...