LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Projecte respira

Els més petits treballem la conciència respiratòria!

Els nens i nenes de P2 durant el segon trimestre vam començar amb el Projec-te Respira, ideat per l’equip d’eduadores d’aquest nivell amb l’objectiu de treballar la conciència respiratòria a partir de diferents exercicis fent-los cons-cients de les seves propies emocions. A l’aula disposem de la caixa “respira” on habita el cuc “Tranquil” que és l’encarregat de presentar les diferents activitats. A l’entrada del pati, tranquil·lament ens col·loquem en forma de rotllana, prenent consciència de com estem asseguts, apaguem els llums i en silenci comencem la sessió. Les activitats que realitzem són:

·CARAGOL: dins la caixa tenim les imatges dels caragols que repartim de ma-nera individual a tots els infants. Un cop repartides les imatges, resseguim la silueta de la mà amb el caragol, tot imaginant-nos que pugem una muntanya. Quan els caragols pugen, inspirem lentament i quan baixen, expirem l’aire de forma relaxada. Aquest exercici es repeteix 3 vegades.

·SOM CUINERS: amb l’ajuda de les nostres mans i imaginant-nos que som cuiners, elaborem un pastís, el fiquem al forn i quan el traiem l’olorem tot agafant aire pel nas i traient-lo per la boca.

·ÉS PRIMAVERA: De la caixa “respira” repartim una flor per a cada nen i ju-guem a olorar-la tot prenent consciència de la respiració.

·GLOBUS: L’educadora uneix les mans davant la boca fent una petita boleta, explica als infants que tenim un globus, el qual necessitem inflar. Els infants bufant a poc a poc van fent el globus gran (anem separant les mans), després de realitzar quatre expiracions, el globus serà gran i farà “PUM” (piquem ben fort de mans).

·LLETRES: Els infants pronuncien com sonen les diferents vocals tot ficant les mans sobre diferents parts del cos. A (pit), E (coll), I (cap), O (cor) i U (pan-xa).

PER LLEGIR MÉS...