COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Sent l'ECO
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Projecte respira

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Els més petits treballem la conciència respiratòria!

Els nens i nenes de P2 durant el segon trimestre vam començar amb el Projec-te Respira, ideat per l’equip d’eduadores d’aquest nivell amb l’objectiu de treballar la conciència respiratòria a partir de diferents exercicis fent-los cons-cients de les seves propies emocions. A l’aula disposem de la caixa “respira” on habita el cuc “Tranquil” que és l’encarregat de presentar les diferents activitats. A l’entrada del pati, tranquil·lament ens col·loquem en forma de rotllana, prenent consciència de com estem asseguts, apaguem els llums i en silenci comencem la sessió. Les activitats que realitzem són:

·CARAGOL: dins la caixa tenim les imatges dels caragols que repartim de ma-nera individual a tots els infants. Un cop repartides les imatges, resseguim la silueta de la mà amb el caragol, tot imaginant-nos que pugem una muntanya. Quan els caragols pugen, inspirem lentament i quan baixen, expirem l’aire de forma relaxada. Aquest exercici es repeteix 3 vegades.

·SOM CUINERS: amb l’ajuda de les nostres mans i imaginant-nos que som cuiners, elaborem un pastís, el fiquem al forn i quan el traiem l’olorem tot agafant aire pel nas i traient-lo per la boca.

·ÉS PRIMAVERA: De la caixa “respira” repartim una flor per a cada nen i ju-guem a olorar-la tot prenent consciència de la respiració.

·GLOBUS: L’educadora uneix les mans davant la boca fent una petita boleta, explica als infants que tenim un globus, el qual necessitem inflar. Els infants bufant a poc a poc van fent el globus gran (anem separant les mans), després de realitzar quatre expiracions, el globus serà gran i farà “PUM” (piquem ben fort de mans).

·LLETRES: Els infants pronuncien com sonen les diferents vocals tot ficant les mans sobre diferents parts del cos. A (pit), E (coll), I (cap), O (cor) i U (pan-xa).

PER LLEGIR MÉS...