LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Visita a Mahou San Miguel Lleida

Cicles Formatius.

El dimecres 22 de maig, es va realitzar una visita per part dels alumnes del cicle superior d’Electricitat Electrònica a la fàbrica de cervesa. Hem tingut l’oportunitat de recórrer la fàbrica situada a Lleida. L’objectiu de la visita era conèixer els diferents processos automàtics que es duen a terme en l’elaboració de la cervesa.

La visita guiada va començar a la sala de cocció, on ens van explicar quines són les matèries primeres que s’utilitzen perquè la cervesa tingui el seu sabor tan especial: malt , aigua, llúpol i llevat. Per descomptat, també ens han explicat com és el procés general de fabricació.

Després, vàrem conèixer la sala de control amb diversos SCADAS, on vigilen que tots els processos d’elaboració estiguin funcionant correctament. Aquest departament està sempre actiu. Aquí es detecten i solucionen molts dels problemes que pugui sorgir en el procés. El sistema de control està connectat a totes les vàlvules, motors i sensors de temperatura i pressió de tots els tancs. Així tota la informació és rebuda en temps real i qualsevol variable pot ser corregida al moment.

Posteriorment vam conèixer la sala d’embotellament robotitzada, de la qual es mostra una imatge.

Tot procés d’elaboració està automatitzat per aconseguir sempre el millor producte.

Al final de la visita hem realitzat un tast dels productes nous de la fabrica maridats amb diferents aliments que ha sigut molt instructiva.

PER LLEGIR MÉS...