LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Xerrades del dia de la Pau

Xerrada Testimonis que ens apropen altres realitats.

Com cada 30 de gener, els/les alumnes del Col·legi celebrem el Dia Escolar de la No-violència i la Pau. La iniciativa es tradueix en una jornada d’activitats de tutoria i xerrades que busca fomentar l’educació en la tolerància, el respecte, la solidaritat i la pau.

Enguany l’alumnat de Batxillerat va assistir a dues xerrades. El Sr. Rafael Allapuz, director de Càrites de Lleida, va convidar als alumnes de 1r a reflexionar sobre la migració i els desplaçaments nacionals i internacionals de famílies i els conflictes que aquest fet genera.

Els/les alumnes de 2n van poder escoltar al Sr. Joan Martínez, exalumne del Col·legi i  director d’un centre d’acollida de menors estrangers a Lleida, i al Bylal, un noi que en el seu dia va formar part d’un grup de “Menors Estrangers No Acompanyats” i que actualment està vivint i treballant a Lleida. En Bylal va explicar als alumnes el seu testimoni, com va marxar de casa, un poble del nord del Marroc, la seva travessia pel mar i com està lluitant i treballant per una vida digna.

L’experiència, segons els/les alumnes, va resultar molt enriquidora i emotiva.

PER LLEGIR MÉS...