LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Màgia Brossa

Exposició homenatge a Joan Brossa a l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

En el centenari de Joan Brossa les diferents escoles i instituts que ofereixen ensenyaments d’art i disseny a Lleida, ( Escola d’Art Municipal Leandre Cristofol, Escola Ondara, Institut Màrius Torres i Col·legi Episcopal) han realitzat una exposició col·lectiva que gira entorn aquest gran artista.

Els alumnes de segon de Batxillerat Artístic ens presenten una instal·lació homenatge a Joan Brossa, poeta, artista gràfic i objectual, que treballava a partir dels objectes quotidians, els objectes que ens envolten, transformant-los en missatges artístics, crítics i reflexius del seu entorn social.

El seu cognom és la base conceptual d’aquest projecte col·lectiu, del nom antroponímic a l’objecte quotidià com a artefacte de denúncia.

La instal·lació es configura a partir de 30 bosses de brossa aparentment plenes i buides alhora, disposades a través d’una estructura modular que convida al passeig i a l’observació. Les bosses ens mostren el nostre reflex i en cadascuna apareix un adjectiu que va teixint una de les majors habilitats de l’ésser humà: generar brossa. No simplement brossa física o brossa matèria, també brossa conceptual, ideològica i conductual. En la instal·lació l’observador és brossa, lector d’actituds i comportaments humans que no ocupen espai però ho omplen tot.

El “ser brossa” i generar brossa, el maltractament físic i moral cap a nosaltres mateixos i cap al nostre entorn a partir de les seves múltiples perspectives.

EL SER BROSSA…

OCIOSA PUDOROSA VICIOSA SILENCIOSA CONTAGIOSA CARNOSA GELOSA TERROSA RABIOSA FASTIGOSA AQUOSA MORBOSA MISTERIOSA PENOSA LUXOSA TEDIOSA PIETOSA MAFIOSA GUSTOSA CURIOSA ANSIOSA VIRTUOSA TRAMPOSA  TENDENCIOSA OFICIOSA  MERITOSA  GLORIOSA  FASTUOSA  ODIOSA POMPOSA  EXCLOSA  COPIOSA  AMOROSA POPULOSA PRECIOSA IRRESPECTUOSA  MISERICORDIOSA  VOLUNTARIOSA  PODEROSA

…EL QUE EL PLE SUPOSA, EL BUIT DESBORDA

Aquesta exposició romandrà oberta fins al 29 de març, us convidem a veure aquesta interessant mostra.

 

 

PER LLEGIR MÉS...