LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Acte Constitució del Plenari dels Infants i Adolescents de Lleida

Els nostres representants formaran part d’un Consell de Distrecte, novetat a causa de la pandèmia.

El Plenari és un òrgan consultiu, participatiu i representatiu de la població infantil i adolescent de Lleida que funciona des de l’any 1998 treballant diferents temes d’interès per als infants i joves de la nostra ciutat. Està format per dos Consells diferents: El Consell d’infants, amb alumnat de 5è i 6è de primària, i el Consell de joves, amb nois i noies de Secundària. En total, uns 120 nois i noies de diversos centres i escoles de la ciutat.

Avui, dia 4 de desembre ha estat convocada la primera reunió del curs 2020/21 del Plenari, telemàticament, presidit pel Sr.Miquel Pueyo, la regidora d’educació, la defensora dels Drets dels Infants, joves i infants de diverses edats i diferents centres educatius.

Hem tingut l’oportunitat d’assistir 3 alumnes de 3r d’ESO  en representació del Col·legi Episcopal, la Mariam Maiga, el Pau Manzano i la Kermina Karas. Serem els responsables de canalitzar les propostes que els joves de la nostra escola aportin per millorar la nostra ciutat.

Esperem que en aquest temps d’incertesa que estem vivint , la nova “normalitat”, no ens aturi i puguem seguir engegant projectes en comú.

Acollirem les seves iniciatives i propostes per treballar-les i aconseguir entre tots actuacions que impliquin la resposta activa del nostre jovent.

Des del col·legi volem agrair a aquelles persones que han fet possible aquest any el Plenari encara que sigui per via telemàtica. 

El sr alcalde ha defensat el dret a opinar i a participar de la vida de la ciutat, ja que les decisions d’ara afectaran els pròxims anys, i remarcat també la importància de Lleida com a ciutat educadora.

Sandra Castro, ha explicat que s’estructurarà a través de Consells de Districte, perquè estigui a l’abast del màxim d’infants i adolescents. Aquests Consells de Districte, estaran integrats per Consells tant d’infants com de joves, i d’aquesta manera es vol integrar també el màxim de centres educatius de la ciutat. Castro ha comentat que així es podran tractar els temes d’una manera més local i propera, amb la col·laboració del Pla Educatiu d’Entorn, i després compartir-ho al Consell de Ciutat. Un altre aspecte que canvia és l’horari. A partir d’ara es faran en horari de classe, per vincular-ho a l’activitat educativa.

La defensora de la Infància i l’Adolescència de Lleida, Iman Benataya, també ha donat la benvinguda als i les integrants del Plenari i s’ha posat a la seva disposició perquè puguin expresar les seves opinions. Benatanya ha avançat que es volen activar en les xarxes socials i que volen interactuar amb els centres per saber els conitnguts que els interessaria veure-hi.

Kermina, Mariam i Pau.

PER LLEGIR MÉS...