COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Sent l'ECO
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Escultures amb filferro

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Lloem l’esport a través de l’art.

En la nostra recerca d’autors de renom dins el món de l’art ens topem aquesta vegada amb un autor força peculiar: Alberto Giacometti destaca per les seves obres allargades i d’aparença nerviosa, molt primes i de superfície aspra, sovint de mida natural, que poden estar representades soles o en grup. La base de les seves obres és el filferro. Aquestes obres han fet d’aquest escultor i pintor suís un dels artistes més originals del segle XX. Després d’observar la seva obra, nosaltres, per intentar humilment imitar-lo, hem triat un tema entorn del qual dissenyarem les nostres escultures. Aquest tema és l’esport. I és que pocs materials com el filferro representen tan fidedigmament la flexibilitat i la mal·leabilitat, però a la vegada la resistència i la tenacitat, qualitats totes elles que també són pròpies dels i de les esportistes. Si a sobre hi afegim la plasticitat del fang com a base de la nostra obra, ja tenim tots els ingredients a punt per posar fil a l’agulla. Així és que busquem fotografies, fem un esbós i… som-hi! El resultat final, tot un reguitzell de figures estilitzades i esveltes representant diferents disciplines i varietats esportives. I gairebé com qui no vol la cosa, acabem fent també una mica d’apologia de l’esport a través de l’art, perquè art acaba essent sovint l’esport.

 

PER LLEGIR MÉS...