LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

La parròquia de Montserrat exposa obres d’alumnes del Col·legi.

Col·laboració entre la parròquia de Montserrat i el Batxillerat Artístic.

El dissabte 12 de juny els alumnes de segon de Batxillerat Artístic finalistes del concurs de pintura, amb motiu de la Verge de Montserrat, van tenir l’oportunitat de presentar les seves obres que es troben exposades dins la parròquia.

Us fem cinc cèntims de les obres que corresponen al primer i segon premi. L’obra de la Victòria Moragas, representa a la verge de Montserrat a partir d’un poema visual on es combina el collage i el text. La imatge de caràcter abstracte i simbòlic,  genera un nou paisatge que evoca la figura, l’entorn i la història de la verge.

L’obra de la Maria Ibars, també  presenta una imatge de caràcter abstracte on es representa a la Verge i el nen Jesús lligats a la terra, a les  muntanyes de Montserrat. L’obra és una metàfora entre la natura i la divinitat. La verge com a mare de tot.

La relació amb les muntanyes de Montserrat, ens dirigeix a l’origen de la verge, i ens indica on es va trobar originalment, per tant ens contextualitza un fet històric, i també ens parla de la relació més humana i natural de la verge amb tot el que l’envolta.

PER LLEGIR MÉS...