LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Observatori astronòmic d’Àger

Viatge en el temps i en l’epai.

Presoners com som del nostre propi planeta i sotmesos a les seves lleis de la Física, ens ha captivat sempre mirar el cel. Des de temps immemorials la Humanitat ha aixecat sempre la vista cap a les estrelles i cap a l’inabastable Infinit, buscant, a la vegada, el seu propi origen i destí, el principi i la fi. Amb el pas del temps i els avenços científics i tecnològics, hem anat aprenent a interpretar-lo i a entendre’l. Ens hem aventurat, si més no, a treure el nas per la finestreta de l’atmosfera i buscar el més enllà.
Àger és una petita i acollidora localitat lleidatana ubicada en una vall, als peus del Montsec, punt de trobada de l’esport d’aventura aeri, però també dels aficionats a l’astronomia. El seu observatori astronòmic és un dels més importants i reconeguts del nostre País. Visitar-lo ha valgut la pena.
Amb la pel·lícula documental “Stars”, ens hem endinsat en el món de la Ciència astronòmica, no sense barrejar-hi quelcom de ficció. Després, amb les sessions informatives i els tallers, hem acabat d’arrodonir la jornada didàctica.
Els astres, en sentit figurat, són persones que destaquen molt en unes determinades habilitats. Això ens dona fe de la seva transcendència. Els estels espurnegen contínuament per a tothom dalt del firmament. Observar-los i contemplar-los en una nit serena i fresca ens relaxa i ens fa volar la imaginació. Atrevim-nos-hi!

PER LLEGIR MÉS...