LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Què és i com es fa una RCP bàsica?

Alumnes del Batxillerat científic i doble via aprenen com fer una reanimació cardiopulmonar.

El dimarts 14 de desembre l’alumnat de 1r de Batxillerat científic i doble via van assistir a un taller sobre la reanimació cardiopulmonar a la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de Lleida.

A càrrec de la infermera Carla Camí els/les alumnes van poder aprendre què és i com es realitza un RCP, un procediment de salvament que es realitza quan ens trobem una víctima en parada cardiorespiratòria. El taller va consistir en una part teòrica per saber els principals passos a seguir en una situació d’emergència i una part pràctica on els/les alumnes van poder practicar les maniobres de reanimació cardiopulmonar. Van aprendre com reconèixer una parada cardiorespiratòria, saber com fer compressions toràciques i insuflacions de rescat i com fer servir el desfibril·lador extern automàtic (DEA).

Un dels objectius del taller és conscienciar de la importància que té saber actuar enfront d’aquestes situacions, perquè aquelles persones que estiguin patint una aturada cardíaca puguin ser ateses en la brevetat més gran possible.

PER LLEGIR MÉS...