LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Rehabilitació Ambiental

Projecte alumnes 3r d’ESO.

Repartits per àmbits d’actuació els alumnes han fet un estudi de l’impacte ambiental al marge dret del riu Segre a l’alçada de Butsènit.

Accions realitzades:

  • Restauració de la zona de descans, taules i bancs de fusta, malmesos per actes incívics. Amidament, compra de material, reparació i execució de l’obra.
  • Cronograma de la història de l’ermita de la Mare de Déu de Butsènit. La Biblioteca de l’IEI, l’Arxiu històric, la Biblioteca Col·legi Arquitectes han estat els espais que han nodrit el fons documental per elaborar el treball final.
  • Classificació de les espècies arbòries pròpies del bosc de ribera mitjançant un joc de cartes basat en una clau dicotòmica botànica. Elaboració dels cartells pirogravats en fusta. Ubicació dels cartells en l’arbre corresponent.
  • Instal·lació d’una gimcana digital, mitjançant QRs, per descobrir els aspectes més rellevants de la història i de la natura de la zona. L’itinerari comença a l’Ermita de Butsèniton es troba el primer QR al costat de la porta d’accés a l’Ermita. A partir d’allà s’ha de tenir preparat el dispositiu mòbil per poder escanejar i seguir amb l’activitat.

Com a acte d’inauguració del projecte es realitzà una celebració a l’Ermita de Butsènit.

PER LLEGIR MÉS...