LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Animació a la lectura. Visitem la Biblioteca Pública de Lleida

La lectura estimula el cervell i afavoreix el creixement integral dels infants.

 “No hi ha espectacle més bonic que la mirada d’un nen que llegeix” (Günter Gras).

“Els llibres ens ensenyen a pensar, i el pensament ens fa lliures” (Ricardo León).

“Aprendre a llegir és encendre un foc; cada síl·laba és una espurna” (Víctor Hugo).

Aquestes són només algunes de les moltes frases cèlebres que elogien els llibres i la lectura.

El nostre programa d’animació a la lectura inclou aquest curs una visita a la Biblioteca pública de Lleida. Allà ens van oferir una àmplia gamma d’alternatives adaptades a l’edat, amb lectures que, intrínsecament, inclouen temes d’indiscutible actualitat. Ens van mostrar, per exemple, tot un reguitzell de llibres amb històries i aventures relacionats amb el tema del medi ambinet, i concretament amb l’aigua, tan necessària i, actualment, tan escassa.

També vam tenir l’oportunitat de donar un tomb per la Biblioteca i descobrir les diferents seccions i estatges (ordenats sempre per grups d’edat). Vam poder donar un cop d’ull al material ampli i divers que tenim a l’abast i que fa de molt bon conèixer i aprofitar.

La lectura ens ajuda a ser reflexius, modulats i tol·lerants en les nostres opinions i criteris, i desenvolupa un dels dons més sagrats que tenim: la imaginació. Els llibres són finestres obertes al món, a la seva cultura i a la seva saviesa. Cal tenir sempre obertes aquestes finestres si volem mantenir sempre ventilat el nostre pensament.

Per això, cal despertar l’interès i la motivació per la lectura si volem aconseguir tenir infants lectors i contribuir a construir un món més esperançador i millor per a tothom. Buscar aquesta motivació pot començar també per aquí: una visita a l’Olimp dels llibres.

PER LLEGIR MÉS...