LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

L’Escola Concertada a debat entre els candidats i candidates a l’alcaldia de Lleida

El primer debat entre els candidats i candidates a l’alcaldia de Lleida a les properes Eleccions Municipals 2023 ha tingut l’educació concertada com a protagonista. Ha quedat de manifest que hi ha un problema d’infrafinançament en aquestes escoles que acullen el 39% d’alumnat de la ciutat. Les pròpies escoles concertades consideren que des de la política municipal eludeixen afrontar aquesta problemàtica amb el pretext que és una competència de la Generalitat.

Convidats per totes les escoles concertades de la ciutat, la taula rodona ha reunit els alcaldables de totes les forces que concorren a les Eleccions Municipals del 28 de maig, excepte Vox, que no va assistir a la crida. La sala Leandre Cristòfol de la Llotja ha quedat petita per escoltar les propostes dels diferents partits. La gran majoria de persones de l’escenari coincideixen en la coneixença d’aquest àmbit, perquè són antics alumnes de les escoles concertades o fins i tot hi estudien els seus fills. Per tant, tots són ben conscients de les mancances i l’infrafinançament d’aquests centres.

A l’hora d’oferir propostes concretes, tanmateix, la majoria de candidats van aferrar-se en què les competències són de la Generalitat.

PROPOSTES PER A L’ESCOLA CONCERTADA

PER LLEGIR MÉS...