LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Fem dissabte

A l’Episcopal retira 2300 quilos de brossa.

Al marge dret del riu, al seu pas per Butsènit, al voltant de 50 persones han donat suport a la iniciativa del “Fem dissabte”, que consisteix en fer la neteja d’un tram del riu Segre, organitzat pel Col·legi Episcopal, prenent com a iniciativa el Projecte Rius, que s’ha fet a més municipis de Catalunya.

En la quarta edició d’aquesta convocatòria, que estimula la participació activa dels alumnes i famílies en la conservació i millora dels nostres rius, s’han omplert 6 contenidors de deixalles de plàstic i fracció resta i un contenidor d’obra de 10m3 amb runes, tot plegat uns 2300 quilos d’escombraries abandonades en el tram dels Aiguamolls de Rufea fins a l’ermita de Butsènit.

L’actuació ha estat impulsada pel Col·legi amb la participació d’un dels grups de joves de l’Esplai Epis, alumnes de Secundària (Batxillerat i cicles), professors i famílies que han valorat la iniciativa d’exitosa i han destacat que “No s’entén com tenint un servei de recepció i emmagatzematge, a la Deixalleria Municipal de Lleida, on podem portar els residus, la gent els abandona a la natura sense cap mena d’escrúpols ni remordiments”.

Per quart any s’ha pogut constatar que si bé d’entrada els entorns semblen nets, un cop es comença a furgar surten deixalles arreu que fa que ens haguem de preguntar entre tots qui pot ser que estimi tan poc el riu?. De nou s’ha omplert un camió de deixalles que aniran a parar allà on haurien d’haver anat d’entrada, a la deixalleria. Un servei gratuït i còmode obert a tothom.

PER LLEGIR MÉS...