LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Alumnes de Primària i de Batxillerat condueixen el magazine de la COPE

Una lliçó de periodisme en directe.

Un grup d’alumnes de 6è curs de primària i de Batxillerat vam participar en directe com a periodistes en el magazine de la COPE  Lleida, al dial 97.4, el passat dimarts 27 d’octubre. El programa, d’una durada de dues hores, i que va traslladar els seus estudis a l’aula d’audiovisuals de la nostra escola, integrava un espai de 25 minuts que estava elaborat per alumnes del propi Col·legi i que va ser conduit per la Marta i l’Arnau, de l’assignatura de Periodisme. Prèviament, a l’inici de la retransmissió, el Lluís, l’Ester, la Mireia i la Lucia,  quatre alumnes de La Banda, dirigits pel professor Óscar Labella, van oferir a l’audiència la cançó del lema d’aquest curs: “Jo, els altres i el món”.

En l’espai del col·legi, el Ferran, l’Elena, la Teresa i l’Ariet, alumnes de 6è de Primària van entrevistar Pep Tort, Director del Consorci del Turó de la Seu Vella, a propòsit de la candidatura com a Patrimoni de la Humanitat. Posteriorment, l’Arnau i la Marta van entrevistar dues alumnes de batxillerat, la Maria i la Marta, a més dels professors Xavi Garcia i Pilar Sanjuan. Entre altres temes van tractar dels nous estudis de batxillerat americà, dels cicles formatius d’Integració Social i de Salvament i Socorrisme, de la formació dual en el cicle d’Educació Infantil, del programa de voluntariat VOLS, de l’aposta acadèmica del Col·legi per la recerca i les llengües estrangeres, del gran nombre d’empreses amb què el Col·legi manté conveni en l’àmbit de la formació professional, de l’àmplia oferta d’extraescolars, de l’esplai, i de la piscina, entre d’altres.

En acabar, i en la última part del programa, representants de partits polítics de l’ajuntament de Lleida, van participar en una tertúlia pujada de to a propòsit de temes com la corrupció, la proposta de declaració sobirana del Parlament o l’arxiu per part de la Fiscalia de la causa oberta contra l’alcalde Àngel Ros després de la denúncia interposada per part d’una exregidora.

Aquesta activitat acadèmica de periodicitat mensual s’emmarca dintre del programa Educació a l’abast de la Paeria, en conveni amb la COPE, i té com a destinataris alumnes de les escoles de Lleida. En aquest cas, fórem els alumnes de les modalitats de Socials i Humanístic de Batxillerat, i concretament de l’assignatura de Periodisme, que vam poder assimilar processos i àmbits ben específics de la ràdio com a mitjà de comunicació i de l’assignatura en general: llenguatge, guió, realització, producció, conducció, entrevista, etcètera. Els tutors de sisè curs de primària, el Paco, la Neus i el Carles, i els professors de l’assignatura de Periodisme, la Raquel i el Jordi, ens van guiar en l’elaboració prèvia de guió i continguts.

PER LLEGIR MÉS...