LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Firam Firam

El passat dimecres, 7 d’octubre el Grup Quartana, vàrem presentar al Claustre de la Seu Vella de Lleida, el llibre: FIRAM  FIRAM. “Músiques per a Cobla de tres quartans i conjunts tradicionals al voltant dels canvis del 1700”.

El llibre és un recull i, a la vegada un ampli repertori de músiques vuitcentistes. És el treball i la recerca de diferents fons, arxius i documents, sobre manuscrits que expliquen els fets i els esdeveniments històrics de la Catalunya al S. XVIII, a través de la música.

La intenció d’aquest compendi, no ha estat dirigida a fer un recull de partitures de les capelles de música o dels compositors principals de l’època. Al contrari, volíem partir dels sons que el poble podia escoltar al carrer, en les festes populars, a les tavernes, amb els exèrcits que recorrien el nostre país. Sons com les marxes militars, les danses, contradanses, els canarios, els minoés, les allemandes, etc…. tot un seguit de músiques lligades en un recull de textos que apareixen al nostre llibre, i que són imprescindibles, per a entendre la música de fa més de 300 anys.

Finalment, el projecte d’aquest llibre, ha estat molt enriquidor, i ens ha obert altres camins i objectius, per anys futurs. El projecte que tenim en marxa, ara per ara, és la publicació del nou CD:  “Imperials Cathalanas”, on encara hi estem treballant, molt curosament i amb la perspectiva de que la música, sigui l’època que sigui, perduri a la nostra ciutat.

PER LLEGIR MÉS...