LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Llars del Seminari

El somni social de Lleida.

L’alumnat d’integració hem anat a fer una nova visita relacionada amb els diferents con-texts d’Intervenció Social.

En aquesta ocasió, en un lloc molt proper al nostre col·legi, per proximitat geogràfica i per implicació.

En aquesta visita hem pogut conèixer el projecte de les Llars del Seminari, els seus orígens en una assistència del Bisbe Joan Piris a una reunió de la plataforma de la hipoteca, de la donació de tota una ala de l’edifici de l’ antic seminari per a la construcció d’habitatges, la filosofia del projecte, la tasca que fan els voluntaris i la treballadora social.

Especialment impactant ha estat conèixer en primera persona l’experiència d’una família que viu en una d’aquestes llars i que han volgut compartir amb nosaltres una estona. Els hi agraïm moltíssim, que malgrat els nervis, ens hagin ajudat a viure la seva situació.

Volem agrair a la Montse Claveria, directora de la Fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom, a la Maricel Martí voluntària en el Projecte i professora jubilada del nostre col·legi, a la Yolanda Artal treballadora social de la Fundació, el seu temps i col·laboració en formar-nos, informar-nos sobre aquest projecte tan interessant i proper.

També hem pogut fer una visita a les llars i als espais comuns dels habitatges. Ens hem adonat que gràcies a la col·laboració de moltes persones i empreses s’han pogut aconseguir uns pisos molt bonics i alegres.

En acabar la visita alguns ja ens hem apuntat com a voluntaris, i al curs vinent potser algun de nosaltres podrà fer aquí les pràctiques.

És un goig veure com hi ha tantes oportunitats de col•laborar amb les persones!

PER LLEGIR MÉS...