LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Projecte “Aprenem ensenyant”

Amb aquesta activitat interdisciplinar i autodidacta d’aprenentatge i servei, els alumnes de sisè som “petits profes” i alumnes a la vegada.

Realment ha estat interessant i motivador. Cadascun de nosaltres ha preparat la seva pròpia classe de Medi. El desenvolupament del tema “La llum i el color” ha trencat la dinàmica habitual i ens ha servit d’estímul per mostrar les nostres aptituds i habilitats. Per què? Doncs perquè nosaltres hem preparat el tema des de l’àrea d’informàtica, amb l’elaboració d’un power point, amb unes diapositives molt gràfiques, esquemàtiques i  atractives del tema de la llum i el color.

Prèviament, la srta. Núria Ros ens havia preparat un taller amb  material i bon ofici per a l’ocasió. Val a dir, també, que encara ens en queda un de pendent a CaixaForum sobre aquest tema. També hem preparat els continguts concursant per grups de manera interactiva.

El cas és que tot plegat ens ha servit per fer una exposició i explicació als nostres mateixos companys i, per tant,  ens hem fet de “profes”  mútuament.

Algú pot pensar que això porta molt de temps, tot plegat per treballar un sol tema de Medi, però el cert és que els nostres professors de veritat ens han explicat que amb aquesta sola activitat treballàvem els següents aspectes: recerca d’informació, programes informàtics,  expressió escrita, expressió oral, estratègies d’estudi (esquemes, resums, mapes conceptuals…) i, evidentment…els continguts corresponents de Medi Natural.

Carai si tenien raó! Ah!, i per a una propera ocasió ens queda pendent l’autoavaluació del nostre treball. Què més podem demanar!

PER LLEGIR MÉS...