LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Xerrada sobre l’ONCE

Com poden portar una vida autònoma les persones amb discapacitat visual?

L’alumnat del CFGS d’Integració social, hem tingut l’oportunitat de conèixer,  gràcies a la visita del Sr.  Domingo Garcia (director d’ONCE a Lleida), quines dificultats es poden trobar les persones cegues en el seu dia a dia.

També ens ha explicat quin  és el sistema de serveis socials especialitzats que té l’ONCE i com aquest es centra  en la rehabilitació perquè les persones cegues puguin remuntar les dificultats d’aquesta diversitat funcional i desenvolupar-se, tant en el pla social i laboral com en el personal. Tots els serveis tenen com a objectiu l’autonomia personal, l’atenció educativa, la normalització laboral i l’accessibilitat universal . Per això inclou tots els aspectes i serveis especialitzats que pot necessitar una persona cega o amb discapacitat visual: educació, ocupació, rehabilitació, ajudes tècniques adaptades, comunicació i accés a la informació, esport, oci, etc. Sempre intentant arribar a la  màxima aspiració de les persones que és assolir la seva plena autonomia personal.

Hem vist alguns dels recursos tècnics que poden fer servir (com el mòbil i les tauletes, els bastons, els teclats que passen l’escriptura a Braille, l’àudio-guia per les pel·lícules de cine…). Una de les coses que més ens ha cridat l’atenció, però,  ha estat el seu gos guia Kabul, que ha acompanyat al senyor Domingo a la visita .

Agraïm al Sr. Domingo la seva dedicació, perquè gràcies a ell, hem tingut l’oportunitat de conèixer en primera persona un món desconegut per nosaltres.

PER LLEGIR MÉS...