LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Competències emocionals i benestar

Quin clima emocional vull crear?

Aquest divendres l’alumnat d’Integració Social hem assistit a una xerrada de les organitzades pel centre DIXIT a Lleida.

En aquesta sessió el  Sr. Rafel Bisquerra, director del Postgrau en Educació Emocional i Benestar de la Universitat de Barcelona, ens ha mostrat  a tots els  assistents com una bona gestió de les emocions ens pot ajudar a conèixer-les i regular-les, i també ens ha explicat  com conèixer les emocions dels altres. Han estat unes bones eines per  a motivar-nos en el nostre futur dia a dia laboral, però també en el personal.

El ponent ens ha explicat en què consisteix la intel·ligència emocional i quina és la correspondència entre les competències emocionals i el benestar global. A més, ha plantejat conceptes molt interessant com la consciència, la regulació, l’autonomia emocional i la intel·ligència interpersonal. Algun dels aspectes que ha destacat és la importància d’aprendre a regular la Ira, aprendre a escoltar i la necessitat de treballar la concentració des de ben petits.

Una idea que volem destacar és que el clima emocional el creem nosaltres, això ens porta a reflexionar sobre quin és el clima emocional que volem crear cada un de nosaltres en el nostre entorn? Tot un repte!!!

Agraïm al centre DIXIT l’oportunitat que ens ha ofert de formar-nos, junt a professionals de l’àmbit social, com a complement al nostre currículum.

PER LLEGIR MÉS...